Krstarenje Dunavom Beograd - Smederevo - Golubac - Lepenski vir

Postovan od Guca Smeštaj (Guca Accommodation) u 13:38 sa Nema komentara

DUNAVOM KROZ ISTORIJU
NACIONALNI PARK & ĐERDAPSKA KLISURA - BEOGRADSKA - SMEDEREVSKA, RAMSKA i GOLUBAČKA TVRĐAVA - TRAJANOVA TABLA - LEPENSKI VIR - VIMINACIJUM - KAPETAN MIŠIN BREG

Četiri dana / tri noćenja brodom i autobusom
Sa opcijom izleta do Hidroelektrane Đerdap i Arheološkog muzeja u Kladovu i Rajačkih pimnica i Vratnjanskih Kapija


POLAZAK 10. APRIL; POVRATAK 13. APRIL

Polasci: 
11, 19, 26 april, 
09, 23 maj, 
13, 20, 27 jun, 
04, 11, 18, 25, jul, 
01, 08, 15, 22, 29 avgust, 
05, 12, 19, 26 septembar, 
03, 10, 17 oktobar

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan (petak 10.04)
Beograd - Smederevo - Ram - Veliko Gradište - Golubac - Đerdapska Klisura - Donji Milanovac - Tekija - Kladovo (240km) - Sastanak putnika na pristaništu Beograd (Karađorđeva ulica, pored Brankovog mosta) u 07.30. Polazak broda Aquastar Maxim u 08 sati. Krstarenje započinjemo od Beogradske tvrđave prema Kladovu. Prolazi se pored smederevske tvrđave,građene u periodu 1428-1439 godine, za vreme despota Đurđa Brankovića. Osvajanjem ove tvrđave 1459. od strane Otomanskog carstva, označen je i kraj srpske srednjevekovne države. Danas je tvrđava najveća očuvana ravničarska tvrđava u Evropi.  zatim ušća reke Morave u Dunav, srednjovekovne Ramske tvrđave, u delu gde je Dunav najširi na prostoru Srbije. Ramska tvrđava sagrađena je krajem XV veka na mestu sa kojeg se kasnije bezbedno ulazilo i izlazilo iz okupirane Srbije. U blizini se nalazi i najstariji turistički objekat u zemlji. Nastavak plovidbe pored Srebrnog jezera I Velikog Gradišta. Prolaskom pored Golubačke tvrđave, ulazi se u područje Nacionalnog parka Đerdap, poznatiji i kao Gvozdena kapija. Plovi se kroz najdužu i najdublju evropsku klisuru gde je Dunav i najlepši. Područje jedinstvene flore i faune, svedoči o ostacima jednog od najstarijih naselja u Evropi. Prolazak pored Donjeg Milanovca, zatim obilazak mesta gde je rimski car Trajan utisnuo svoj neizbrisiv trag na steni, poznatoj kao Trajanova tabla. Dolazak u Tekiju nakon 9 sati plovidbe. Kraći transfer autobusom do Kladova. Smeštaj u hotelu “Aquastar Danube”. Večera. Noćenje.

2. dan (subota 11.04)
KLADOVO - Doručak u hotelu. Slobodno vreme za odmor i korišćenje usluga hotela (Spa, zatvoreni bazen) ili FAKULTATIVNI IZLET 1: ARHEOLOŠKI MUZEJ, TRAJANOV MOST, VINARIJA “DUŠA DUNAVA”, HE ĐERDAP, RIMSKA DIANA, TEKIJA: Dolazak u arheološki muzej Đerdapa u centru Kladova, obilazak muzeja koji predstavlja značajna svedočanstva o raznorodnim kulturama praistorijskog, rimskog i srednjovekovnog perioda na Dunavu. Nakon obilaska sledi poseta ostacima Trajanovog mosta uz koji je i tvrđava, kastrum Pontes. Nakon gradnje više od 1000 narednih godina most je važio za najveći na svetu. Gradio ga je rimski car Trajan početkom II veka, kako bi prešao Dunav i pokorio dačka plemena. Poseta Vinariji “Duša Dunava” sa uključenom degustacijom, u kojoj se proizvode čuvena vina "Duša Dunava" i "Duša Balkana". Sledi kraći obilazak rimskog utvrđenja Diana. Nastavak puta i poseta Hidroelektrani Đerdap. Sagrađena 1974 godine kao najveći projekat te godine u Evropi. Značajno izmenio položaj Dunava, lokalnih sela kao i kulturno-istorijskih spomenika koji se nalaze u blizini. Vožnja do Tekije gde će biti upriličen ručak u ribljem restoranu. Dolazak u hotel, slobodno vreme. Večera. Mogućnost individualnog odlaska u crkvu Sv Đorđa u Kladovu. Noćenje. 

3. dan (nedelja 12.04)
KLADOVO - Doručak u hotelu. Mogućnost individualnog odlaska u crkvu Svetog Đorđa u Kladovu. Slobodno vreme za odmor i korišćenje usluga hotela (Spa, zatvoreni bazen) ili FAKULTATIVNI IZLET 2: MANASTIR VRATNA, VRATNJANSKE KAPIJE, RAJAČKE PIMNICE.

Dolazak u selo Vratna i obilazak tri najviša prirodna kamena mosta u Evropi, koji se nalaze nad istoimenom rekom.U blizini ovog prirodnog fenomena nalazi se i Manastir Vratna koji po predanju potiče iz XIV veka. Nastavak puta preko Negotina i dolazak u selo Rajac i poseta rajačkim pimnicama.Prema zvaničnim podacima kompleks čini više od 160 grupisanih objekata ukopanih u zemlju i koji služe za proizvodnju i skladištenje vina (u selu Rogljevu 120, u Štubiku 30). Ovaj vinogradarski kraj je poznat po izuzetno kvalitetnom vinu. Nakon obilaska, sledi degustacije vina i ručak. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

4. dan (ponedeljak 13.04).
Kladovo - Lepenski Vir - Kapetan Mišin Breg - Golubac – manastir Tuman - Beograd  (270km) - Doručak. Polazak u 09 sati. Vožnja pored Dunava, ka Donjem Milanovcu. Dolazak na arheološko nalazište Lepenski vir, jedno od najstarijih urbanih naselja Evrope i sveta i predstavlja najveći domet kulture srednjeg kamenog doba (6.500. p.n.e.). Nakon obilaska lokaliteta odlazak na ručak u etno restoran “Kapetan Mišin breg”, sa kojeg se pružanajlepši pogled na Dunav i okolinu. Nastavak puta i kratka pauza za razgledanje Golubačke tvrđave sagrađene sredinom XIV veka, više puta rušene, obnavljane i dograđivane kao granično utvrđenje između Srbije, Ugarske i Turske. Sledi obilazak Manastira Tuman u blizini Golubca. Nalazi se u lepom prirodnom ambijentu čiste i nezagađene prirode, gde tišinu i spokoj narušava samo Tumanska reka i pesma šumskih ptica. Ime manastira vezano je za srpskog proslavljenog junaka Miloša Obilića. Manastir je izgrađen u srpsko - vizantijskom stilu. Zidan je u XIV veku, uoči Kosovskog boja, i posvećen Svetom arhangelu Gavrilu. Od 1966 godine Tuman je ženski manastir.Planirani dolazak u Beograd u večernjim satima.

Cena je izražena u evrima, plaćanje je u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

CENA PO OSOBI U 1/2 SOBI
DOPLATA ZA 1/1 SOBU
DECA 5-10 GODINA
DECA 10-12 GODINA
239 EUR
90 EUR
85 EUR
129 EUR

Deca ispod 5 godina gratis. Treća odrasla osoba plaća punu cenu u trokrevetnoj sobi  (na upit).

U cenu putovanja je uračunato:
- Krstarenje Dunavom prema programu na relaciji od Beograda do Tekije,
smeštaj u hotelu Aquastar Danube 4* na bazi trinoćenja sa polupansionom (doručak i večera, bife-švedski sto),
- transfer autobusom prvog dana od Tekije do Kladova,
- doručak i ručak na brodu tokom plovidbe (bife-švedski sto),
- ručak u etno selu Kapetan Mišin breg,
- ulaznica za lokalitet Lepenski Vir,
- usluge turističkog vodiča i lokalnih vodiča,
- putarine i takse,
- boravišna taksa i osiguranje u hotelu
- troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- piće tokom plovidbe,
- individualni troškovi putnika,
- fakultativni izleti tokom boravka (Izlet 1 - 3.00 dinara; Izlet 2 - 3.500 dinara, tokom izleta degustacija vina i ručak su uključeni u cenu, minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. Plaćanje u hotelu).