Aranžman Razgledanje Beograda

Postovan od Guca Smeštaj (Guca Accommodation) u 11:09 sa Nema komentara
Razgledanje Beograda

Dan 1: Sastanak putnika i predstavnika agencije na aerodromu Nikola Tesla - Beograd. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 2: Doručak. Razgledanje grada sa stručnim vodičem na engleskom / nemačkom / francuskog jezika.
Maršruta: Skupština grada, Savezna skupština, Terazije, Trg Republike, Studentski trg, Beogradska tvrđava, Novi Beograd, Topčidersko brdo, Trg Oslobođenja, Trg Slavija, Trg Nikole Pašića. Slobodno popodne. U večernjim satima organizovana poseta Skadarlije. Večera u nacionalnom restoranu sa živom muzikom. Noćenje.

Dan 3: Doručak. Odlazak za Valjevo.
Maršruta: Beograd, Kolubara, Petnička pećina, istraživački centar u Petnici, Valjevo [stari grad Tešnjar jezero, spomenik najvećem srpskom vojskovođi Živojinu Mišiću, spomenik pesnikinje Desanke Maksimović]. Poseta manastira Ćelije i Lelić sa moštima Vladika Nikolaj Velimirović, pravoslavnog teologa i pisca iz 20. veka, obilazak manastira Pustinje izgrađene tokom vladavine kraljevske porodice Nemanjić u 14. veka.

Poseta selu Sitarice na obroncima planine Medvednik. Ovo je mesto gde je očuvana tradicija starih srpskih kuća, folklora i tradicionalnih jela srpske kuhinje. U dvorištu stare seoske kuće, pripremićemo sto prepun nacionalnih jela i pića, sa dobrodošlicom srpskog domaćina, uz pesmu i igru koja je tipična za ovaj deo Srbije.

Povratak u Beograd u večernjim satima. Noćenje.

Dan 4: Jedan dan sa Nikolom Teslom.
Dan sa Teslom počinje na katamaran brodu, gde je planiran Teslin doručak, kao i javno predavanje sa delima kompozitora Stevana Mokranjca na način na koji ih je Tesle video i doživeo. Program će biti izveden od strane nacionalnog ansambla pod nazivom "Nikola Tesla" i pod originalnom Teslinom zastavom. Može te uzeti aktivno učešće u programu i naučiti da igrate tradicionalno srpsko kolo.

Ručak "Teslin Meni" u dobro poznatom kafe-restoranu u Beogradu. Popodnevni odmor i priprema za noće. Odlazak na pozorišnu predstavu "Madlenianum", posvećenu Tesli. Pošto je poznato da je veliki genije radio do kasno u noć, u njegovu čast, mi ćemo provesti noć u centru Beograda u Muzeju Nikole Tesle, gledajući eksperimenate koji su ga proslavili.

Dan 5: Doručak. Transfer od hotela do aerodroma. Polazak grupe.

Aranžman obuhvata:
- transferi visoko turističkim autobusima tokom putovanja,
- smeštaj u hotelu. Vrsta usluge: noćenje sa doručkom [ND],
- 3 ručka, 1 večera, bez pića uključena tokom putovanja,
- sve karte uključene su u program,
- vodič govori maternji jezik grupe dobijenih prilikom putovanja,
- organizacija i vođenje putovanje.

Kontakt: +381-64-555-8581;
Email: guca@booking-hotels.biz