Bus, Taxi - Beograd aerodrom

Postovan od Guca Smeštaj (Guca Accommodation) u 11:19 sa Nema komentara

Bus, Taxi - Beograd aerodrom ka centru grada

U cilju unapređenja usluga prevoza od Beogradskog aerodroma Nikola Tesla, grad Beograd je cenu taksi usluga od aerodroma je podeljen u pet zona.

U Beogradu postoji više od 20 taksi udruženja. S obzirom da svako legalno taksi vozilo na svom krovu ima svetleći znak sa registracionim brojem i grbom grada, jedino kako ćete ih razlikovati međusobno, tj. kojem udruženju pripadaju je po drugom svetlećem znaku na kojem stoje logo udruženja i ID broj. Ali čak i vozila istog udruženja nemaju isti vizuelni identitet. Ne postoji standard ni kada je u pitanju TIP vozila, marka, boja, godina proizvodnje ili kvalitet. Ono što dodatno garantuje da je u pitanju legalno taksi vozilo jesu slova TX koja se nalaze na registracionoj tablici samog vozila.

Public Bus Transport from Airport Nikola Tesla 
Javni prevoz aerdrom Nikola Tesla

Taksi možete da zaustavite na ulici ili da ga pozovete telefonom, a nakon poziva dispečar će poslati vozilo na traženu adresu. Ono što je mnogo značajnije je da se vi nalazite u poziciji da birate kompaniju kojom ćete se voziti i koja vam neće naplatiti više od regularne cene. Nakon poziva, vozilo će doći na adresu za nekoliko minuta, osim u slučaju praznika, kiše ili snega kada je potražnja veća, a vozila nedovoljno. Postoji mogućnost da dispečar odbije vaš poziv uz obrazloženje da nemaju raspoloživo vozilo zbog procene da je razdaljina na kojoj se vozite mala i neprofitabilna za njih.

Savetujemo vam da nikako ne ulazite u taksi vozila koja su parkirana ispred železničke ili autobuske stanice jer postoji mogućnost da vas prevare i naplate vam više od regularne cene. Najbolje je da zaustavite vozilo na ulici. Ukoliko želite da pozovete neko od udruženja, mi vam preporučujemo sledeća:

Taksi prevoz sa beogradskog aerodroma ima jedinstveni cenovni sistem koji se određuje u odnosu na gradske zone. Grad je podeljen u šest zona i cena vožnje ka svakoj zoni je fiksna. Prva zona uključuje Novi Beograd i Zemun, dok druga zona, koja je najvažnija za turiste obuhvata širi centar grada u kojem se nalazi veliki broj hotela, hostela i apartmana. Cena vožnje u jednom pravcu u prvoj zoni košta 1.400 dinara, dok vožnja u drugoj zoni košta 1.800 dinara. Vožnja taksijem u preostalih četiri zone (od treće do šeste) košta 2.200, 3.000, 4.500 i 6.000 dinara. Za više informacija o taksi prevozu od aerodroma, posetite stranu "Avion".


Pažnja!
Među brojnim legalnim taksistima, mogu se naći i ilegalna vozila. Oni najčešće imaju lažne identifikacione table i naplaćuju vožnju više od regularne cene. Ponekad je teško napraviti razliku između legalnog i ilegalnog vozila. Zato vam preporučujemo da naručite vožnju ili zaustavite neko od vozila gore pomenutih udruženja. Ukoliko vozilo zaustavite na ulici proveriti prilikom započinjanja vožnje da taksimetar radi ili u suprotnom nećete morati da platite za vožnju. Nemojte da dozvolite da vas vozač "opljačka" i ukoliko ste posumnjali da vam je naplatio više, tražite da vam izda račun. Po zakonu, vozači su dužni da izdaju pečatiran račun na kojem su navedeni cena i putanja vožnje.

Kada napustite vozilo možete da zapišete broj registarskih tablica kola (ne ID broj) i obavestite nas šta se dogodilo kako bismo mogli da procenimo da li je nastao prekršaj koji je potrebno prijaviti.

Biće nam drago da vam pomognemo u takvoj situaciji jer je kako u vašem, a tako i u našem najvišem interesu da pomognemo u sklanjanju ilegalnih vozača sa ulice. Za prijavu problema možete nas pozvati na 011-322-4952, od 9:00 do 18:00.

Vaša bezbednost
Vozači u Srbiji su u obavezi da nose pojas dok voze, a isto pravilo se odnosi i na suvozača. Međutim, mnogo ljudi ne poštuje to pravilo, kao ni većina taksi vozača. Iz nekog razloga Srbi to doživljavaju kao čin padanja u ropstvo, a nepoštovanje ovog pravila kao pobedu nad istim. Međutim, bez obzira na njihovo ponašanje, mi vam savetujemo da nosite pojas dok se vozite, čisto radi svoje bezbednosti.