Hotel Nordic (ex hotel Zlatna truba), Guča

Postovan od Guca Smeštaj (Guca Accommodation) u 12:49 sa Nema komentara

Hotel Nordic (ex hotel Zlatna truba), Guča



Hotel Nordic (ex hotel Zlatna truba) u Guči ima tri zvezdice i u mogućnosti je da primi oko 120 gostiju. Kapacitet čine 2 jednokrevetne, 31 dvokrevetna soba i 2 apartmana. U restoranu hotela Zlatna truba i pivnici možete pored klasičnih dobiti i razne dragačevske specijalitete. Restoran je kapaciteta 50 mesta. U blizini hotela se nalaze sportski tereni. Sam hotel ima obezbedjen parking prostor.


Sabor trubača u guči, takođe poznat i kao Guča festival, je tradicionalna festivalska manifestacija koja se svake godine održava u gradiću Guča, u regionu Zapadne Srbije koji se zove Dragačevo. Skoro milion posetilaca iz Srbije i inostranstva dolazi u gradić od dve hiljade stanovnika svakog Avgusta. 


Zahvaljujući festivalu Guča je postala poznata u celom svetu kao mesto održavanja najvećeg festivala trubačke muzike širom planete, gde su još zatupljene i druge tradicionalne vrednosti, kao što su tradicionalne pesme, igre i nošnje regiona Dragačeva i Zapadne Srbije. Od kako je knez Miloš Obrenović po svojoj naredbi oformio prvi vojni trubački orkestar 1831. godine truba se odomaćila kod stanovništva i postala deo njihove kulture i tradicije. Zvuk trube u ovom delu Srbije tradicionalno prati svaki veći događaj, od proslave rođenja, krštenja, venčanja, porodičnih slava, ali je i sastavni deo sahrana uz čiji zvuk se ljudi opraštaju od ovog sveta.

Muzika u Srbiji je veoma raznolika za tako malu teritoriju, gde dominiraju tri različita pravca narodne muzike, ona koja se svira u Zapadnoj srbiji gde dominiraju parni ritmovi u vidu sporih pesama za pevanje i brzih kola – za igru, zatim muzika južne srbije koja se bazira na specifičnim neparnim ritmovima u pesmama i igrama, i sa naglašenim emotivnim tonovima i načinom na koji muzičari proizvode isti. Takođe, tu je i specifičan muzički odraz Istočne Srbije, sa svojim karakteristikama i posebnostima.

ARANŽMAN - GUČA SABOR TRUBAČA
1. Transport - Beograd - Guča - Beograd,
2. Smeštaj: u hotelu, motelu u centru Guče ili pored Guče, u dvokrevetnim, trokrevetnim, četvorokrevetnim sobama. Mesta su ograničena i pred-rezervacije obavezne,
3. Specijalna ponuda: Transport i Smeštaj za 4 dana - aranžman,
4. Speciajlni aranžman za turističke agencije za grupe od 10 i više osoba.

History of the Serbian Trumpet Tradition
Istorija Srpskog Sabora Trubača u Guči

Polazak ispred crkve Sveti Marko, Beograd na dan početka prvog dana festivala. Put traje oko 3 sata i u Guče stižemo u popodnevnim časovima. Prijava na recepciji motela Ćurčić, smeštaj u hotelu Zlatna truba, motelu Ćurčić ili u nekoj od privatnih kuća pored motela. Nakon smeštaja možete se opustite i uživati u našoj kafani ili u na nekom drugom mestu.

Tokom vašeg boravka možemo organizovati različite aktivnosti i izlete, kao što su:
  • Poseta Zlatibora,
  • Šarganska osmica (najuža uska pruga),
  • Mećavnik,
  • Drvengrad,
  • Poseta etno sela Sirogojno,
  • Rafting Tarom i još mnogo toga.

Ako želite da iznajmite stan u Guči, možete nas kontaktirati putem emaila na: guca@booking-hotels.biz.

REZERVACIJA SMEŠTAJA
Kontakt: +381-64-555-8581;
Email: guca@booking-hotels.biz